logo
bannerbgbannerbgbannerbg
pageImage

Familjen Johanssons berättelse

Jag har lätt att nå mina kunder här!

Familjen Johansson består av mamma som är grafisk formgivare, pappa med fastighetsbolag i flera generationer i Småland, vuxna sonen på väg att flyga ut samt hunden Nisse.  Mamma har kunder från Helsingborg till Göteborg och det är hon som tycker det är lätt att nå dem - jämfört med Småland där familjen kommer ifrån.

Varför det blev just Torekov för 32 år sedan har flera förklaringar: Pappa tillbringade sin barndoms somrar i Halmstad i sommarhus. Mamma, som bland annat har sina rötter i Danmark, är van vid det öppna landskapet och tycker om det karga klimatet här – inte minst vinden! Yngste sonen har alltid hållit på med extremsporter som surfing, klättring och fallskärmshoppning. Allt går att bedriva med utgångspunkt Torekov och transporter mellan Halmstad och Kullen, en knapp timma åt vart håll.

När en bekant visade på en tomt blev det ett vinterbonat året-runt-fritidshus 1980.
Familjen tillbringade alla helger här, fortfarande med adress Älmhult. Men 2006 bestämde familjen att det var dags att ta steget och flytta till Torekov. Familjens tonåring hade svårt att tro att det skulle finnas några ungdomar här ute men fick både vänner för livet och sin utbildning som fotograf här.

Med tiden krävdes större utrymmen, inte minst för mammas arbete och projektet nybyggnad tog fart. Egna erfarenheter och kontakter från byggvärlden kom till god nytta och i dag står ett nytt hus med liggande träfasad i järnvitriol där gränsen mellan ute och inne suddats ut. Det är viktigt att släppa in naturen, tycker familjen, som också vill ta vara på det speciella ljus som finns härute – som är så inspirerande och livgivande.

Ljuset, landskapet och det stora utbudet för en så liten by är vad mamma vill lyfta fram som Torekovs främsta fördelar. Ett antal gånger när resan gått till någon storstad för att handla t ex kläder har det resulterat i att hon till slut köpt det hon skulle ha hemma i byn i alla fall. Är det något som saknas här är det restauranger som är öppna året runt dit man kan gå med sina kunder även på kvällen. 
Ett gott råd till nyinflyttade är att vara aktiv själv på olika vis, att inte vara rädd för att ta kontakt med dem som redan bor här och skapa nya nätverk. ”Det är en förmån att få bo så här! ” säjer hela familjen.

vi tipsar om

indicatorindicator

sport & äventyr


läs mer »

sport & äventyr

Kontakta oss:

Torekovs Turistbyrå
E-post: info@torekov.se
Besöksadress: Pål Romares Gata 1
Postadress: Hamnplanen 2, 269 77 Torekov
GPS-koordinator:Lat N 56° 25′ 34″Lon E 12° 37′ 28″
Telefon:0431-36 31 80

Vi tar gärna emot omdöme rörande vår service. 
Maila oss på länken ovan.

 

                                                   

*På våra sidor förekommer en del prisuppgifter. Vi förbehåller oss rätten till ändringar av  prisuppgifter och reserverar oss för ev. fel i prisangivelser.                          

Länkar

Båstad Turistbyrå
Båstads Kommun 
Hallands Väderö
Torekovs Hamn 
Ängelholm Turistbyrå
Laholm Turistbyrå
Visit Skåne
Visit Sweden
 

Webcams

Båstad Hamnen
Hovs Hallar