logo
bannerbgbannerbgbannerbg
pageImage

Sjöfartsmuseet

Sjöfartsmuseet är en självklar besöksmagnet i Torekov. Barn såväl som vuxna kan förstås inte motstå frestelsen att stå till rors uppe på däck. Så fort solen tittar fram sitter folk och njuter på bänken längs med fartyget. Besökare brukar fråga hur i all sin dar båten kunnat hamna där, precis intill Batterivallen.

Sanningen att säga är det inte en utan två båtar som satts ihop till Torekovs Sjöfartsmuseum – Hoppet av Länna och Fram av Brantevik. Båda hade kommit till Torekovstrakten för att huggas upp på 1930-talet, men i stället sparades Hoppets kajuta och Frams akterskepp. Tillsammans blev de Torekovs Sjöfartsmuseum.

På sommaren kan man gå in i museet och se hur det såg ut ombord förr i tiden. Vid skjulet står Salt Peter och Cleopatra, två träskulpturer, och liksom välkomnar besökarna. Peter Bruce, en av Torekovs färgstarka profiler, sjöman och konstnär, skar ut dessa två i trä. Han började med Salt Peter men fortsatte med Cleopatra för att inte Salt Peter skulle bli så ensam.

 

vi tipsar om

indicatorindicator

sport & äventyr

Torekov och Bjäre har ett smörgåsbord av sport, aktiviteter och äventyr
läs mer »

sport & äventyr

Kontakta oss:

Torekovs Turistbyrå
E-post: info@torekov.se
Besöksadress: Pål Romares Gata 1
Postadress: Hamnplanen 2, 269 77 Torekov
GPS-koordinator:Lat N 56° 25′ 34″Lon E 12° 37′ 28″
Telefon:0431-36 31 80

Vi tar gärna emot omdöme rörande vår service. 
Maila oss på länken ovan.

 

                                                   

*På våra sidor förekommer en del prisuppgifter. Vi förbehåller oss rätten till ändringar av  prisuppgifter och reserverar oss för ev. fel i prisangivelser.                          

Länkar

Båstad Turistbyrå
Båstads Kommun 
Hallands Väderö
Torekovs Hamn 
Ängelholm Turistbyrå
Laholm Turistbyrå
Visit Skåne
Visit Sweden