logo
bannerbgbannerbgbannerbg
pageImage

Skola, Arbete och Fritid

Torekov är lika med fritid för många. En plats för rekreation och vila. En plats där nuet möter historien. En plats där många delar bildar en underbar helhet. Den genuina fiskebyn med anor från medeltiden. Det böljande landskapet med det skimrande ljuset och det glittrande havet. Hallands Väderö med sina vindpinade kobbar och skär. Den älskade hamnen. Det intensiva båt- och friluftslivet. Den goda maten med mycket närodlat från småskaliga jordbruk. Listan på alla plusvärden kan göras oändligt mycket längre.
Det är lätt att förstå att många vill bo, verka och koppla av i Torekov.
Hög servicenivå
Eftersom Torekov är en populär rekreationsort är servicenivån ovanligt hög i förhållande till antalet åretruntboende. Allt som behövs för att kunna sköta vardagen finns på hemmaplan. Människorna här är vana att hjälpas åt. Dessutom ligger Båstad bara en kvart bort med bil.
Speciellt stolta är vi över skolan och vår förskolor. Barnfamiljer känner sig varmt välkomna. Det är svårt att hitta en tryggare plats, där alla blir sedda, med skolan mitt i byn.
I Torekov är alla barn allas barn.
Hög livskvalitet
Torekovsborna är idag en härlig blandning av infödda och inflyttade Bjärebor som kanske träffas både i jobbet och på fritiden. Gillar du golf, segling, bridge, dans eller rentav någonting helt annat? Ta en närmare titt på det varierade utbudet. Det finns föreningar av de mest skilda slag som aktiverar och attraherar alla åldrar och givetvis bidrar till en hög livskvalitet.

Nya mötesplatser
Numera har många möjlighet att distansarbeta och arbeta hemifrån, men vi behöver självklart fysiska mötesplatser också. Torekov har en fantastisk mötesplats för arbete - Fabriken. Fabriken är Torekovs företagsby, där man hyra in sig på kortare eller längre tid. Många företagare, stora som små, är angelägna om att finnas i sammanhang där de kan utveckla nätverk och ge varandra support.
 

Vill du veta mer om barnomsorgen i Torekov
Fiskebyns förskola

 

 

vi tipsar om

indicatorindicator

sport & äventyr

Torekov och Bjäre har ett smörgåsbord av sport, aktiviteter och äventyr
läs mer »

sport & äventyr

Kontakta oss:

Torekovs Turistbyrå
E-post: info@torekov.se
Besöksadress: Pål Romares Gata 1
Postadress: Hamnplanen 2, 269 77 Torekov
GPS-koordinator:Lat N 56° 25′ 34″Lon E 12° 37′ 28″
Telefon:0431-36 31 80

Vi tar gärna emot omdöme rörande vår service. 
Maila oss på länken ovan.

 

                                                   

*På våra sidor förekommer en del prisuppgifter. Vi förbehåller oss rätten till ändringar av  prisuppgifter och reserverar oss för ev. fel i prisangivelser.                          

Länkar

Båstad Turistbyrå
Båstads Kommun 
Hallands Väderö
Torekovs Hamn 
Ängelholm Turistbyrå
Laholm Turistbyrå
Visit Skåne
Visit Sweden