logo
bannerbgbannerbgbannerbg

Föreningen Torekov Kultur och Miljö

Föreningen Torekov Kultur och Miljö


Tel. Arne Tegsell Ordf. 0708-55 45 99
E-post. info@torekovkulturochmiljo.se

Var med och utveckla dagens och morgondagens Torekov!

Föreningen Torekov Kultur & Miljö har funnits i drygt femtio år och arbetar med just det som namnet avslöjar
- att värna och utveckla Torekovs kultur och miljö. Föreningen är till för såväl permanent som fritidsboende.

Varje år ger föreningen ut en årsbok. Nya och gamla årsböcker finns att köpa på Torekovs Turistbyrå och genom Neta Ekelund 070-5812755.
Föreningen delar också årligen ut det uppskattade Kulturpriset. 2020 delades priset ut till konstnären Gustav Sundin för sin stora kunskap om konst och sitt engagemang för konstlivet i Torekov.
Midsommardans med härliga danslekar och picknick i gräset är ett av föreningens evenemang tillsammans med andra kulturhändelser som exemepelvis konstutställningar.
På den senaste utställningen kunde 169 tavlor och objekt med marin Torekovsanknytning samt verk av torekovprofilen Petter Bruce avnjutas. Då medverkade också Stockholms auktionsverk och värderade medhavda föremål.

Föreningen engagerar sig även i olika sahällsfrågor och lyfter i dessa fram miljö och kulturperspektiv. Bland annat är föreningen en röst i utvecklingen i och kring Torekovs hamn. Ett annat exempel är engagagemang i olika projekt som exempelvis att tillsammans med föreningen Torekovs Turist & Badförening jobba för en flotte vid Norra stranden.
Badkulturen i Torekov är en viktig del av byns identitet och kultur och därför arrangeras också årligen ett nyårsdopp med kaffe och dopp.

Välkommen att vara med i föreningen Torekov & Kultur. Ditt medlemskap behövs!

galleryThumbgalleryThumbgalleryThumbgalleryThumbgalleryThumbgalleryThumbgalleryThumbgalleryThumbgalleryThumbgalleryThumbgalleryThumbgalleryThumb

vi tipsar om

indicatorindicator

sport & äventyr


läs mer »

sport & äventyr