logo
bannerbgbannerbgbannerbg

Badplatser och Stränder

Torekov är unikt. Här hittar du alla slags bad - från ettåringarnas plaskande vid sandstranden till de mest äventyrslystnas dyk. Här finns Morgonbryggan som definitivt intar en topposition i Torekovs sommarliv. Den är ett måste både för besökare och ortsbor. Bryggan har faktiskt funnits sedan 1800-talet, dock med avbrott efter julstormen 1902 då stormen tog bryggan och den stora vågbrytaren.

Vågbrytaren återuppbyggdes på 20-talet. Vid dess fot ligger Näset, en klippbadplats där torekovsborna fortfarande samlas.
Morgonbryggan byggdes upp igen under tidigt 1900-tal och totalrenoverades 1994 på initiativ från TTBF, Torekovs Turist- och Badförening. Flitiga badande ser till att badsäsongen blir lång. En del slutar faktiskt aldrig, utan går med mod och beslutsamhet i de kalla vågorna även mitt i vintern. Sommartid behöver de flesta inte beväpna sig med mod över huvud taget, utan ansluter sig gärna till Torekovs morgonpigga, badrocksprydda ”folkrörelse” som gjort morgonbadet till en oundgänglig del av sommaren. Badande i medvetet nötta eller nya morgonrockar utbyter hälsningar och kommentarer om badupplevelsen. Efter badet följer obligatoriskt frallköp och långfrukost för semesterlediga.

Badbryggorna vid Ydrehall är två andra badplatser av bra kvalitet. Vid östra piren finns en trappa för de badande. Första och andra badbryggan samt campingens badplats ligger längre bort på stranden.
Om du föredrar klippor framför sand erbjuder Svarte hallar längre norrut liksom badplatsen nedanför Solsidanområdet och Dagshög klippbad.
Hallands Väderö lockar med sandiga och klippiga stränder längs sin långa kust. Lilla och Stora Sandhamn eller Kappelhamn är lättast att nå om man tar sig till ön med Väderöbåtarna. Med egen båt kan du bege dig till Kohallen, Innäset, Möhamn och Pärlhamn eller något alldeles eget litet skär under stort ansvar. Fågelskydd och sälskydd innebär förbud av olika slag under olika tider på året, så det är viktigt att veta var och när man du får vistas på en speciell plats.Stranden har utvecklats under åren, tack vare lokalt engagemang och klokt resursutnyttjande. Mycket av tången som man förstås röjer bort för de badandes skull används som gödning på åkrarna runt Torekov. Inte långt från Torekov finns ytterligare ett par populära badställen, nämligen sandstranden vid Segelstopsstrand och Rammsjöstrand med brygga och stege. I Båstad återfinns välbesökta Skansenbadet med både sandstrand och pir. 

Läs mer om Bjäres stränder och ta del av badvattenkvalitén på
Badkartan
Badvattenkvalitet

vi tipsar om

indicatorindicator

Bjäres Badplatser

Bjäre är unikt. Här hittar du alla slags bad - från ettåringarnas plaskande vid sandstranden till de mest äventyrslystnas dyk.
läs mer »

Bjäres Badplatser

Torekovs föreningar

Föreningslivet i Torekov bubblar av livskraft.
läs mer »

Torekovs föreningar

Hallands Väderö

Den ligger därute, Hallands Väderö, för boende och besökare kort och gott Ön. En snabb blick...
läs mer »

Hallands Väderö

Kontakta oss:

Torekovs Turistbyrå
E-post: info@torekov.se
Besöksadress: Pål Romares Gata 1
Postadress: Hamnplanen 2, 269 77 Torekov
GPS-koordinator:Lat N 56° 25′ 34″Lon E 12° 37′ 28″
Telefon:0431-36 31 80

Vi tar gärna emot omdöme rörande vår service. 
Maila oss på länken ovan.

 

                                                   

*På våra sidor förekommer en del prisuppgifter. Vi förbehåller oss rätten till ändringar av  prisuppgifter och reserverar oss för ev. fel i prisangivelser.                          

Länkar

Båstad Turistbyrå
Båstads Kommun 
Hallands Väderö
Torekovs Hamn 
Ängelholm Turistbyrå
Laholm Turistbyrå
Visit Skåne
Visit Sweden