logo
logo
bannerbgbannerbgbannerbg

X (sites) Torekov 
Sara Nielsen Bonde

 

(X)sites är ett utställningskoncept inom landart där konstnärer som är verksamma över hela världen skapar temporära platsspecifika konstverk i de böljande halländska och skånska landskapen vid Kattegattleden och längs Sjuhäradsrundan. Under 2021 är konstnärerna Sverigebaserade på grund av pandemiläget. Läs mer om konstnärerna och platserna här
Konstnärerna börjar arbeta på plats i slutet av maj och verken finns att titta på från den 22 juni till den 7 november.
Upplev ett eller flera konstverk och upptäck härliga smultronställe!

Sara Nielsen Bonde har valts ut att forma ett platsspecifikt konstverk i Torekov. Den 24 maj presenteras hon för första gången för platsen som är klippan vid Lotsen alternativt stranden nedanför. 
Sara kommer till och från fram till vernissagen den 22 juni forma sitt konstverk på plats så du kan följa projektet riktigt nära. 

Begreppet land art är besläktat med jordkonst (earth work, earth art) och platsspecifik konst (site specific art, environmental art). Jordkonst grundar sig i att främst använda sig av material som man finner på platsen för att uppföra verket. Platsspecifik konst utgår från att ta en plats i anspråk och med en gestaltningsprocess förändra karaktären på platsen. Inom begreppet land art läggs här, temporär eller förgänglig platsspecifik konst, både verk som gjorts av material man finner på platsen och verk som med tillfört material monterats på plats – i något landskap. Landskapen kan betecknas som kontinuum, dvs ett landskap övergår i ett annat vilket då även innefattar stadslandskap.

Projektet präglas i sin helhet av undersökandet; från konstnärernas arbete med platserna, till publikens möte med konsten och landskapen de ställs ut i. Konstverkens temporära art driver konstnärerna att utforska andra typer av material och idéer än de vanligtvis jobbar med när de skapar verk av mer permanent karaktär. Det tidsbegränsade medför också en rad olika underliggande koncept såsom förgänglighet, liv och död och samtidigt en stark närvaro i nuet.

Sara Nielsen-Bonde är utbildad vid Konsthögskolan i Stockholm. Dras till platser med nära koppling till naturen, som har lett till flera resor utomlands. Hennes verk berör frågeställningar kring, natur, kultur och klimat.
Arbetar med installationer där skog, träd och bark ofta står i fokus. Har deltagit i flertalet nationella och internationella grupp- och separatutställningar. 

Följ projektet     

 

 

Samarbetspartners
                                                             
                                                                

 

 

 

vi tipsar om

indicatorindicator

Torekovs föreningar

Föreningslivet i Torekov bubblar av livskraft.
läs mer »

Torekovs föreningar

badplatser

Torekov är unikt. Här hittar du alla slags bad - från ettåringarnas plaskande vid sandstranden till de mest äventyrslystnas dyk.
läs mer »

badplatser

Hallands Väderö

Den ligger därute, Hallands Väderö, för boende och besökare kort och gott Ön. En snabb blick...
läs mer »

Hallands Väderö

Kontakta oss:

Torekovs Turistbyrå
E-post: info@torekov.se
Besöksadress: Pål Romares Gata 1
Postadress: Hamnplanen 2, 269 77 Torekov
GPS-koordinator:Lat N 56° 25′ 34″Lon E 12° 37′ 28″
Telefon:0431-36 31 80

Vi tar gärna emot omdöme rörande vår service. 
Maila oss på länken ovan.

 

                                                   

*På våra sidor förekommer en del prisuppgifter. Vi förbehåller oss rätten till ändringar av  prisuppgifter och reserverar oss för ev. fel i prisangivelser.                          

Länkar

Båstad Turistbyrå
Båstads Kommun 
Hallands Väderö
Torekovs Hamn 
Visit Skåne
Visit Sweden
Ängelholm Turistbyrå
 

Webcams

Båstad Hamnen
Hovs Hallar