logo
bannerbgbannerbgbannerbg

På uppdrag av Båstads kommun sköter Torekovs Turist och Badförening bland annat underhåll av Norra stranden, Ydrehallstrappan, Morgonbryggan, trappan på Norra piren, handikapp-rampen, Första bryggan och Andra bryggan. 
Det har vi gjort i många år och det har fungerat väl. Stranden har rensats av en lokal entreprenör som genom åren byggt upp en kunskap och kompetens hur den ska skötas. Tyvärr var förra sommaren denne entreprenörs sista pga att de inte längre har tid. 

Till denna sommaren hade vi anlitat en ny entreprenör. De rensade upp stranden inför säsongen och den såg bra ut. Tyvärr slog ett par stormar till kort därefter och stranden behövde åter städas. När vi kontaktade entreprenören för att få städningen utförd fick vi oväntat beskedet att de inte kunde utföra uppdraget med hänvisning till att de varken hade tiden eller tillräckliga maskinella resurser.  

Så här är vi mitt i säsongen utan entreprenör. Vår förra entreprenör har förbarmat sig över oss och rensar stranden när det finns kapacitet hos dem. Det är en tillfällig lösning som vi är väldigt tacksamma över.
Vi kommer självklart se till att hitta en långsiktig lösning och åter igen få ordning på och sköta stranden som vi gjort i massor av år. 

Till problemet kommer att naturen spelat oss ett spratt. Förra årets stormar i kombination med årets har gjort att vi fått in mer tång än tidigare. Vi har inga maskiner som kan plocka tång i vattnet. Så snart vi rensat strandlinjen från tång kommer det in ny tång eftersom den nu får plats” på stranden  Det är något av en evighetsprocess som vi inte kan vinna.  Båstad hade exempelvis samma problem förra året. 
Stenarna är svåra att hantera. Vi äger inte någon stenplockare och har heller inte hittat någonstans vi kan köpa den tjänsten.
Att plocka stenen för hand tarvar mer ekonomiska resurser än de vi tilldelats. 

Torekovs Turist och badförening 

 

 

vi tipsar om

indicatorindicator

Simskola

Boka sommarens simskola
läs mer »

Simskola

Torekovs föreningar

Föreningslivet i Torekov bubblar av livskraft.
läs mer »

Torekovs föreningar

Hallands Väderö

Den ligger därute, Hallands Väderö, för boende och besökare kort och gott Ön. En snabb blick...
läs mer »

Hallands Väderö

Kontakta oss:

Torekovs Turistbyrå
E-post: info@torekov.se
Besöksadress: Pål Romares Gata 1
Postadress: Hamnplanen 2, 269 77 Torekov
GPS-koordinator:Lat N 56° 25′ 34″Lon E 12° 37′ 28″
Telefon:0431-36 31 80

Vi tar gärna emot omdöme rörande vår service. 
Maila oss på länken ovan.

 

                                                   

*På våra sidor förekommer en del prisuppgifter. Vi förbehåller oss rätten till ändringar av  prisuppgifter och reserverar oss för ev. fel i prisangivelser.                          

Länkar

Båstad Turistbyrå
Båstads Kommun 
Hallands Väderö
Torekovs Hamn 
Visit Skåne
Visit Sweden
Ängelholm Turistbyrå
 

Webcams

Båstad Hamnen
Hovs Hallar