logo
bannerbgbannerbgbannerbg

 

Ritningar och Bilder: 

Informationsplan    planritning    Sektion AA och BB    Fasader Öster och Söder    Fasader Norr och Väster   

Fasader och sektioner CC mot inre terrass    Illustrationsbilder


3D bild 1    3D bild 2   

Vill du se tidigare ritningar finns de länkade i dagboken

Föreställ dig ett kallbadhus förankrad i historien och miljön. En mötesplats med bastu och hygge vid havets kant och vidunderlig utsikt över Hallands Väderö. 
För salta bad i havet behövs en väg till vattnet. Vi driver därför frågan om en lågmäld brygga i anslutning till kallbadhuset parallellt i eget ärende eftersom det tar längre tid.  

Arkitekturen
Inspirationen är hämtad från drivved och den gamla fiskebyns hus ordnade men lite kaotiska uttryck. Byggnaden består av två huskroppar med sadeltak sammanlänkade i en entresol som släpper igenom dagsljuset. Idén med två huskroppar ger en nättare byggnad med spännande arkitektur. Husen är klädda i gråtonade träplankor vilket ger en varm känsla likt drivved. Huskropparna omfamnas av plank och stöttor, intjärade för att både ge en visuell rörelse och till sin doft påminna om hav och den gamla fiskebyn. Mot hamnen är byggnaden tätare för att därefter öppna upp sig mot havet. Med marina detaljer som lyktfönster och flaggmast harmonierar kallbadhuset väl med sin omgivning. På takets sydsida integreras solcellspaneler för att ge tillskott av el. Interiören hämtar även den inspiration från drivved. Materialval är väl genomtänkta för att skapa hållbarhet, en ombonad känsla och lugn atmosfär. 

Hus 1
I huset mot klippan hittar du bastun. Placerad med utsikt över havet och Hallands Väderö njuter du här av naturens färgpalett året om.
Kom på drop-in bastu eller boka den för dig, familjen och vännerna. Det finns plats för tjugo personer. Omklädningsrummen med dusch samt en toalett ligger i fil. I entréhallen som är gemensam för de båda huskropparna finns plats för skor och ytterkläder. 

Entresol 
I relaxen som placerats i byggnadens entresol (låga byggnaden mellan de två högre) låter du kroppen återgå till sin normala temperatur efter bastubadet. En fridfull plats med stora ljusinsläpp.  

Hus 2 
Här låter vi ett väl tilltaget sällskapsrum med glaspartier och öppningsbara skjutdörrar ta plats. Med den sagolika utsikten som fond är det enkelt att föreställa sig bjudningar, konferenser, kurser med mera här. En öppen spis (gas) höjer mysfaktorn och ett pentry möjliggör catering och medhavd mat. Toalett och teknikrum inryms här också. 

Terrass
Med en terrass i olika nivåer och där stenar får sticka upp skapas en levande yta. I utomhusduscharna kan du svalka dig.     

Tillgänglighet 
Det ska vara enkelt att boka och använda huset. Vi arbetar exempelvis med att skapa digital bokning, fjärrstyrda el- och övervakningssystem, kodlås med mera. 
Bastu och sällskapsrum ska kunna bokas separat eller tillsammans. 
Den fysiska miljön utformas så att personer med olika funktionsvariationer och funktionsnedsättningar kan nyttja alla delar i huset. 


Har du några tankar, idéer, synpunkter du vill dela med dig av får du gärna kontakta oss.
E-post: info@torekov.se 
Tel: 0431-36 31 80
Eller besök oss på Torekovs Turistbyrå & Bykontor på Pål Romares gata 1 
 
 

 

vi tipsar om

indicatorindicator

simskola

Boka sommarens simskola
läs mer »

simskola

Torekovs föreningar

Föreningslivet i Torekov bubblar av livskraft.
läs mer »

Torekovs föreningar

Hallands Väderö

Den ligger därute, Hallands Väderö, för boende och besökare kort och gott Ön. En snabb blick...
läs mer »

Hallands Väderö

Kontakta oss:

Torekovs Turistbyrå
E-post: info@torekov.se
Besöksadress: Pål Romares Gata 1
Postadress: Hamnplanen 2, 269 77 Torekov
GPS-koordinator:Lat N 56° 25′ 34″Lon E 12° 37′ 28″
Telefon:0431-36 31 80

Vi tar gärna emot omdöme rörande vår service. 
Maila oss på länken ovan.

 

                                                   

*På våra sidor förekommer en del prisuppgifter. Vi förbehåller oss rätten till ändringar av  prisuppgifter och reserverar oss för ev. fel i prisangivelser.                          

Länkar

Båstad Turistbyrå
Båstads Kommun 
Hallands Väderö
Torekovs Hamn 
Ängelholm Turistbyrå
Laholm Turistbyrå
Visit Skåne
Visit Sweden